Davne 1982. godine u ,,Malom Parizu”, kako su tada Bugojno nazivali zaljubljenici u ovaj grad, u tadašnjoj ulici Maršala Tita otvoren je restoran Dionis. Njegovo ime, po grčkom bogu plodnosti Zemlje, vina i žena, nagovještalo je užitak koji pričini božanstveni okus dobrog vina i ukusne hrane koju je nudilo to mjesto. Već tada je ovaj restoran duboko upleo svoje korijenje u središte bugojanske ,,čaršije” i ostao tu do danas na istoj lokaciji u istom obiteljskom vlasništvu.

1989. mijenja naziv u Babilon (prev. Božja vrata) a logotip postaje Kula babilonska koja dominira cijelim restoranom. Zbog ratnih dešavanja restoran je 1992. godine privremeno zatvoren, te su ga nakon desetogodišnje pauze, 2002. godine, Predrag Bujak zvani Mika (47) i njegova supruga Slađana obnovili i od njega napravili kultni restoran poznat u cijeloj vrbaskoj regiji.
Kao pažljivi promatrač i u širem smislu kolekcionar, Mika sa gotovo svakog putovanja unese novi primjerak starine u interijer Babilona. To nisu nikakve replike od modernih materijala već prave stare istrošene pegle, šivaći strojevi, kipovi, satovi, telefoni, radio uređaji i kotači starih konjskih zaprega koji sa sobom unesu duhove iz svoje prošlosti… Nadaren vrlinom strpljenja i izrazitim osjećajem za detalj, svaki taj komad pažljivo restaurira i postavi na upravo njemu namijenjeno mjesto.

Ugodan, topao uređen interijer kojim dominira drvo i cigla, te detalji od kovanog željeza, asocira na stare zamke iz prošlih stoljeća. Ulaz u restoran čini rustikalna terasa koja je najprivlačnija za vrijeme toplih ljetnih večeri.

Ali kako oku ugodno nije i želucu dovoljno, kuhinja restorana Babilon nudi pedeset vrsta jela, od tradicionalno bosanskih (bosanski lonac, ćevapi u lepini, sarma, burek,…) do mediteranskih (lignje, škampi, zubatac, orada, škarpina,…) te onih klasičnih koji ne smiju nedostajati ni na jednom jelovniku (četrnaest vrsta pizza, lovački odrezak, cordon bleu, spaghetti bolognes,…).
Za potpun gurmanski užiatk tu je i bogata ponuda vinske karte visoko kvalitetnih domaćih i uvoznih vina koja zadovoljava i najzahtjevnije vinoljupce.

Sa 70 mjesta, Babilon je idealna lokacija za proslave rođendana, vjenčanja, godišnjica i raznih vjerskih praznika, poslovne ručkove, daće i bankete, ujedno, za sve one privatne trenutke u kojima se gosti želi osjećati ugodno i nesmetano.

Kako bi zadovoljili specifične potrebe svojih gostiju, restoran Babilon pruža i catering. To uključuje hranu, pribor za jelo, tanjure, čaše, rashladne vitrine, točionik, ledomat, ražanj, roštilj i sve ostalo što je potrebno za potpun domjenak. Za kolektivne izlete i razne manifestacije moguće je iznajmiti profesionalne kazane za veće količine juhe i sl. Potreba za dodatnim prostorom rješava se iznajmljivanjem i postavljanjem eskluzivnih šatora raznih dimenzija s usavršenim tehnološkim sustavom.

Ovaj šarmantni restoran domaćin je brojnim putnicima namjernicima, ali i onim slučajnim prolaznicima koji se nakon prvog vraćaju još mnogo mnogo puta…

Opening Hours

Monday

8:00AM - 11:00PM

Tuesday

8:00AM - 11:00PM

Wednesday

8:00AM - 11:00PM

Thursday

8:00AM - 11:00PM

Friday

8:00AM - 11:00PM

Saturday

8:00AM - 11:00PM

Sunday

8:00AM - 11:00PM

8:00AM - 11:00PM

Kontaktirajte Vlasnika