U Zakonu o udruženjima i fondacijama BiH, “Fondacija je pravna osoba koja nema svoje članstvo, a čiji je cilj upravljanje određenom imovinom u javnom interesu ili u dobrotvorne svrhe.”

Fondacija Moje Bugojno je osnovana kako bi unaprijedila Bugojansku zajednicu. Fondacija za razvoj zajednice (Community Foundation) je termin koji je poznat u zapadnom svijetu već duže vrijeme. Ovaj način djelovanja na lokalnom nivou je dokazan kao efektivan način upotrebe filantroprije (čovjekoljublja) u korist razvoja lokalne zajednice.

Fondacija za razvoj zajednice povezuje građane i organizacije kojima je stalo do njihove zajednice i koji vjeruju da ljudi mogu unaprijediti lokalnu zajednicu i time poboljšati kvalitet života u zajednici djelujući lokalno.

Fondacija Moje Bugojno je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja je osnovana s ciljem unapređenja Bugojna te poboljšanja kvalitete života bugojanaca i bugojanki.

Približujući osobe kojima je Bugojno u srcu, društveno odgovorna preduzeća te domaće i strane humanitarne organizacije sa projektima koji će razvijati bugojansku zajednicu i poboljšati kvalitet života bugojanaca i bugojanki, fondacija Moje Bugojno ce uspostaviti i održavati fondove humanitarnog karaktera za potrebe svojih projekata.

Address

Our Address:

Bugojno

GPS:

44.051097856587134, 17.447681732788055

Telephone:
Email:
Kontaktirajte Vlasnika